Als we mogen kiezen wie we zijn, kiezen we dan voor een aardse realiteit?

Als we mogen kiezen wie we zijn, kiezen we dan voor een aardse realiteit?

Dimensies, vanaf kinds af aan, opgegroeid in een startende en opkomende digitale revolutie was ik al bekend met het concept 2d en 3d. Computerspelletjes die zich in 2d afspeelde. Beelden zonder diepte, maar ik kon me daarin wel voorstellen hoe die wereld zich afspeelde.

Later kwamen er meer 3d spelletjes. Maar 3d was er natuurlijk altijd al. Als mens zijnde zien we diepte, zijn vormen niet plat en hebben altijd een 3 dubbele voorstelling. We zien de hoogte, de breedte en de diepte.

Als mens ervaar je dit met al je zintuigen. Horen, voelen, proeven, ruiken en zien. Daarin denken wij altijd dat het dat allemaal is. Het grootste element in deze 5 zintuigen is voelen. In de klassieke 3d dimensie is voelen een aanraking. Iets wat we voelen met onze handen, voeten en dus lichaam.

Dit is enkel onze 3 dimensionale ervaring van dit menselijk leven.

Voelen

Als iemand mij vraagt wat ik voel moet ik automatisch een kleine glimlach wegdrukken. Want ja, voelen is nogal een vreemde term voor mij. Tuurlijk, ik voel met mijn vingers, handen, armen, voeten, benen, torso, dus lichaam. Dat is 1 van de 5 zintuigen die je met jouw lichaam mag ervaren.

De eerste gedachte bij voelen is voor mij toch anders! Wat voel ik, gevoelens, emoties, ideeen, allemaal zaken die niet vast liggen in het materiële. Als je iemand moet uitleggen hoe jij je echt voelt, wat gebeurd er dan? Meestal een vreemd verhaal over hoe je iets ervaart. Kan jij vertellen hoe het voelt om verliefd te zijn? Om dat te verwoorden gebruiken wij vaak 3d termen. Ik voel me raar. Mijn buik is gevuld met vlinders. En ga zo maar door.

Voelen! We doen het allemaal en we koppelen het automatisch aan een 3d stereotype. Terwijl we iets willen vertellen over onze gevoelens! GEVOELENS.

Niet tastbaar

Als gevoelens niet tastbaar zijn, maar wel bestaan, waarom accepteren we dat dan niet gewoon als een 6e zintuig. Het is niet tastbaar, dus daarom zeggen we snel dat het geen zintuig is. Maar zeg nou eerlijk, hoe vaak handel je als mens niet vanuit je onderbuik gevoel. Je intuitie. Iets geeft je het gevoel dat je iets wel of niet moet doen?

Welkom in de 4e dimensie!

De 4e dimensie is een niet tastbaar iets wat we allemaal heel goed kennen. Het onderbuik gevoel, je intuitie. Iets klopt wel of niet. Dat is de eerste stap in een bewustwordingsproces; enkel wanneer je je gevoel accepteert en van daaruit gaat handelen, dan ga je voelen en mag je dieper tot jezelf komen. Ervaar je gevoel. En het mooie, als jij gaat leven vanuit je hart kom je erachter dat er veel meer is.

Veel mensen die vanuit hun hart leven ervaren deze aardse wereld ineens heel anders. Voor mij persoonlijk is deze aardse wereld niet anders als een tijdelijke vakantie, 1 grote droom waarin we tot rust mogen komen en mogen leren voor een volgende reis.

Ja, ik ben het met jou eens dat dat heel erg zweverig kan klinken. Maar is dat zweverig? Veel van de mensen op deze wereld hebben het over vorige levens. Veel van de mensen op deze wereld hebben het over intuïtief voelen. Is het dan raar dat er misschien wel eens meer is dan wat het oog kan zien? Dat wat het oor kan horen? Wat het lichaam kan voelen? Dan wat je neus kan ruiken? Dan wat je mond kan proeven?

Voelen als in gevoelens. Iedereen voelt! Vanuit een diepergaand iets, wat alleen jij zo kan ervaren, wat je niet kan uitleggen en wat jouw eigen pure authenticiteit bepaald.

Maar is er dan toch wel meer?

Verbinding

Als je ervoor gekozen hebt om je gevoel te accepteren, te handelen uit je hart en te zijn wie jij bent, als gevoelsmens met 5 extra zintuigen, dan sta je ineens steeds meer open.

Steeds meer openstaan? Waarvoor dan?

Openstaan voor het accepteren dat je verbonden bent. Dat je andere mensen aanvoelt, je dingen weet, dingen ziet. Onverklaarbaar, nog meer als je gevoel! Als je moet uitleggen dat je instinctief iets aanvoelt, dat is wel een stapje meer als het uitleggen dat je verliefd bent, is het niet?

Welkom in de 5e dimensie!

De 5e dimensie gaat over verbinding. Het aanvoelen van anderen. Het is helemaal niet raar, gek of zelfs zweverig!

Ga eens na bij jezelf of je het volgende ooit hebt meegemaakt. Je loopt een bepaalde ruimte binnen. Er zijn een aantal mensen die diep in gesprek zijn. Je kijkt iets rond en word op 1 of andere manier aangetrokken naar iemand. Die iemand kijkt namelijk naar jou. Beetje raar, je voelt dat iemand naar je kijkt. En automatisch ben je aangetrokken en kijk je terug.

Of het volgende. Een collega op je werk is de hele dag al gesloten. Praat niet echt, of praat op een andere manier zoals je gewent bent. Die collega krijgt een telefoontje en je voelt ineens de sfeer in de kamer omslaan. Er is iets ergs aan de hand. En je word in dat gevoel meegenomen. Welkom in jouw hoogsensitiviteit!

Ofwel, welkom in de 5e dimensie

Waarom? Je bent op een bepaalde, energetische manier verbonden met deze persoon en je voelt mee. Je ervaart wellicht niet de emoties die je collega voelt, maar je voelt wel aan dat er iets is. Misschien wil je die persoon wel even helpen, misschien ook wel niet. Maar je voelt het wel, je voelt namelijk de energie van de andere persoon. Uit verbondenheid!

Bewustwording

Het accepteren van je lichaam is natuurlijk het eerste. Persoonlijk liep ik heel lang rond met een flink overgewicht. Mijn lichaam voelde niet fijn, ik bleef mezelf vullen in plaats van voeden. Ik koos ervoor om te overleven.

Uiteindelijk werd ik toch wel heel erg gedwongen (op een mooie en fijne manier) om terug te gaan naar mezelf. Dieper te gaan voelen en vooral te accepteren dat ik voel! Welkom geheten in de 4e dimensie, achteraf natuurlijk! En dat was natuurlijk wel raar. Ik ging bewust met mijn lichaam voelen. Niet dat ik mijn vingertoppen op mijn hoofd legde om te voelen hoe dat voelde. Nee, gevoelens!

Wat doet ademhaling met mij? Hoe voelt mijn lichaam aan als ik me rot voel. Wat doet verliefdheid nu lichamelijk met mij, vertalen vanuit gevoelens naar gevoel. En er achterkomen dat er toch veel meer is.

Langzaamaan kwam ik zo dichtbij mezelf dat ik ook begon te accepteren dat mijn gevoel veel meer was als alleen voor mezelf. Voelen vanuit mijn gevoel. En steeds meer dat ik dichter bij mezelf kwam begon ik ook meer verbonden te zijn met anderen. Naar iemand kijken en zien dat die persoon zich rot voelt, maar ook daarin te accepteren dat iemand zich rot voelt. Niet alleen het voorstellen, maar ook het ervaren van dat gevoel.

Gevoelens heb je gekregen als je 6e zintuig. En enkel met dat zintuig kan je leven vanuit je hart! Ik leef nu puur uit mijn hart en kies voor een dimensie waarin al mijn dromen uitkomen, omdat het simpelweg kan!

Waar kies jij voor?