"Het hart is 5000x sterker qua energie dan je hersens. En gelukkig is dat wetenschappelijk bewezen!"

Het hart is 5000x sterker qua energie dan je hersens. En gelukkig is dat wetenschappelijk bewezen!

Een poos geleden zag ik een titel van een boek. Het greep me aan! Het eerste wat ik dacht toen ik die titel zag was “Hoe dan?”. De titel was, toepasselijk “Leven vanuit je hart“. Maar hoe doe je dat dan?

Dat boek heb ik niet gelezen overigens, ik probeer mijn informatie altijd vanuit mijzelf te halen. Een titel kan je in vervoering brengen, en dat deed deze titel voor mij enorm!

Ik begon ook artikelen te lezen over de energie kant van het hart, vooral ten opzichte van de hersenen. Daar is ondertussen veel over te vinden, een beginnend artikel vond ik hier: https://www.mindbodygreen.com/0-11982/7-scientific-reasons-you-should-listen-to-your-heart-not-your-brain.html

Leven

Het leven mag je op twee manieren opvatten. Het aardse, het mens zijn, en het gevoel, een energetische kracht. Het aardse, daarin hebben we vrije keuzes om te handelen naar ons aardse bestaan. We noemen dat maar al te graag leven.

We staan op, pakken een douche, gaan werken, hebben contacten met andere mensen, komen thuis, eten, tv aan, slapen. Want ja, uitrusten voor een nieuwe dag.

Is dat leven? Dat heb ik mezelf al jaren afgevraagd!

Vrijheid

Mensen zeggen vaak dat ze vrij zijn. Ze kiezen ervoor om te doen wat ze willen, maar wel binnen het redelijke. Werk blijft altijd een leidraad, maar los daarvan kiezen ze voor mooie sociale contacten, kiezen ze ervoor om los te gaan in de sportschool, kiezen ervoor om hun tijd zoveel mogelijk met een ander door te brengen.

Persoonlijk vind ik dat geen vrijheid! Je kiest ervoor om je leven te delen met anderen en gaat veel af op wat andere mensen ervan vinden. Oordelen en veroordelen. Los van het feit dat alleen JIJ jezelf mag beoordelen of veroordelen, willen mensen graag in het keurslijf blijven staan van de maatschappij.

In mijn ogen is dat de gevangenis van zogenaamde vrijheid.

Volg je hart

want dat klopt… Een heerlijke clich├ę, maar die zo doeltreffend is, dat het niet anders dan waarheid kan zijn.

Keuzes mag je maken in het leven. Soms zijn ze lastig, soms zijn ze fijn, maar helaas vaak moeilijk! Kiezen voor je gevoel is zo lastig, het vreet je op. Je kiest ergens voor, terwijl diep van binnen het gevoel niet klopt. Bijvoorbeeld een relatie. Het oordeel van anderen neem je continu mee, waardoor je je eigen gevoel blokkeert.

Het zal wel goed zijn om dit te doen, want iedereen zegt het zo.

Maar wat zegt jouw hart? Wat zegt jouw gevoel? Diep van binnen weet je of iets goed of slecht is. Dat je een keuze moet maken om afstand te nemen. Dat je de keuze maakt om jezelf te volgen. En zelfs dan kan je keuze de verkeerde zijn. Omdat je er nog niet voor gekozen hebt om het oordeel los te laten. “Wat zullen de anderen er wel niet van zeggen”. Ofwel, leven vanuit ego en niet vanuit ik.

Jij alleen

.. mag de keuze maken die voor jou goed is! Je komt alleen, je leeft alleen en je gaat alleen. Alleen jij bent je eigen raadgever.

In mijn proces van bewustwording leerde iemand mij over de kracht van meditatie. Als je mediteert kom je namelijk diep tot jezelf (en tot je hogere ik) en krijg je alle antwoorden die er toe doen. Geen invloed van buitenaf. Geen oordeel. Enkel onvoorwaardelijke liefde vanuit jezelf!

Accepteer de liefde voor jezelf, want daardoor word je verbinding met je hart groter. Durf de verbinding aan te gaan, want dat is het mooiste wat jij jezelf kan geven!