"The law of attraction" en "The Secret" zijn al bij veel mensen bekend. Al jaren hoor je verhalen over hoe mensen bijna automatisch datgene krijgen wat ze wensen. En dat gaat zelfs tegenwoordig zo ver dat mensen hun eigen gezondheid verbeteren door middel van een dergelijke techniek.

The law of attraction” en “The Secret” zijn al bij veel mensen bekend. Al jaren hoor je verhalen over hoe mensen bijna automatisch datgene krijgen wat ze wensen. En dat gaat zelfs tegenwoordig zo ver dat mensen hun eigen gezondheid verbeteren door middel van een dergelijke techniek.

Wat is Manifesteren?

Manifesteren is het aantrekken van een uitkomst van een wens vanuit een positieve mindset. En dat doe je eigenlijk al de hele dag, vaak zonder dat je dit in de gaten hebt. Ga maar eens na hoe vaak het wel niet voorkomt dat je iets nodig hebt en dat het er ineens is. Zonder dat je er echt moeite voor hebt gedaan. De wens is immers de vader van de gedachte.

En in de gedachte zit de kracht, maar ook meteen de grootste valkuil.

Alles is energie

Voorheen keek ik altijd vol bewondering naar de natuur, en vooral naar het dierenrijk. Hoe krachtig is die samenleving en samenwerking van dieren en planten. Instinctief trekken vogels naar zuidelijker liggende landen om daar de warmte op te zoeken. Dat doen ze elk jaar, maar doen ze dat altijd op hetzelfde moment? Nee, ze gaan pas als ze de kou voelen aankomen.

Als er storm dreigt te komen, let eens op hoe dieren reageren. Honden reageren de dagen ervoor vaak vrij intens. Ze zijn onrustig en vertonen ietwat afwijkend gedrag. Dit is ook zo bij katten, en zelfs bij kleine kinderen! “Er zal wel storm op komst zijn“, als de kinderen weer eens drukker zijn dan normaal.

Kinderen, dieren, planten, ze reageren allemaal op een natuurlijkere manier op deze energie.

Maar energie is natuurlijk veel meer dan dat. Soms voel je dat er iemand naar je kijkt. Soms weet je al dat er iets staat te gebeuren, een voorgevoel. Dat komt allemaal voor uit de energie waarin wij leven en waar wij vatbaar voor zijn.

Als je het nog een stapje dieper kijkt, onze cellen bestaan uit energie. Elke cel in ons lichaam is gelijk aan 1.4 volt. En elektriciteit is wat? Juist! Energie! Als je cel, een stukje materie, dus al energie is, moet je eens nagaan wat de rest rondom je heen is. Energie….

De wens is de vader van de gedachte

Als alles energie is en alles daarin in verbinding staat, dan betekent dit natuurlijk ook dat je hier gebruik van kan en mag maken. Daar is niets mis mee, sterker nog, het is onze natuur.

Stel je voor dat je iets wilt laten gebeuren. Een klein iets. Je wilt bijvoorbeeld morgen een goed gesprek met iemand hebben. Je hebt het niet gepland, het is gewoon een wens. Daar kan je 2 dingen mee doen.

Negatief

Je stelt jezelf al voor, “waarom zou ik morgen een goed gesprek met iemand hebben. Ik heb het druk met werk. Ik moet nog wat doen met de kinderen. Boodschappen, eten koken. En ik moet ook nog sporten. Een goed gesprek, daar heb ik geen tijd voor”. Nou daar ga je al. Je hebt de wens, maar vervolgens zeg je al meteen dat je het niet kan redden, met een reden die misschien wel nergens op staat. Je zendt op die manier een negatieve energie uit naar buiten, die andere oppikken. Misschien pikt de persoon die een goed gesprek met je wilde het ook wel op, en dan? Dan gebeurt dat gesprek natuurlijk niet! Je hebt de intentie namelijk al uitgesproken dat je het niet wilt.

Positief

“Morgen heb ik tijd genoeg tussen alle bedrijven door, in die tijd kan ik wel eens een goed gesprek met iemand hebben. Wat zou het leuk zijn om dat te hebben!”. Je geeft de intentie af dat je het gesprek wilt hebben en vervolgens ga je er naar leven. Want je voelt voor jezelf dat je morgen een goed gesprek hebt. Het gaat gewoon gebeuren, want je hebt ervoor gekozen!

Laat de uitkomst los

Een belangrijke stap bij manifesteren is de uitkomst los te laten. Je weet de uitkomst namelijk niet! Dat wat je probeert te manifesteren kan misschien uit komen, misschien ook wel niet. En het niet proberen levert natuurlijk op voorhand al niets op, dus gewoon blijven proberen als het niet lukt.

Je weet de uitkomst niet! Dus waarom zou je gaan nadenken over wat de uitkomst zal zijn? Als je dat doet ga je sneller terug naar je emoties en beland je in een gedachte spiraal waarvan jij de uitkomst wilt bepalen.

Stel je voor dat je geld wilt manifesteren. Ja, dat is een makkelijke toch? Fout! Waarom zou je geld willen manifesteren? De reden waarom is belangrijker dan het middel zelf. Je hebt een rekening die betaald moet worden, maar het geld ervoor heb je niet. Dan heb je een reden om wat geld te manifesteren. En hoe dat geld op je pad komt, maakt dat iets uit? Moet je dan een winnend lot in de loterij manifesteren? Of moet je precies het bedrag manifesteren dat je nodig hebt om die rekening te betalen? Het laatste natuurlijk. Laat de uitkomst van je wens los.

Visualiseren

Een ander onderdeel van manifesteren is het visualiseren. Een mooie grote auto rijden, stel je eens voor dat je dat wilt manifesteren! Je spreekt de wens uit en zet een intentie om tot dat doel te komen. Vervolgens mag je gaan visualiseren. Waarom?

Als je jezelf kan voorstellen hoe het is om in die auto te rijden kom je in een hogere vibratie. Je zit er al in. Je rijd al in die auto. Je ziet jezelf over het stuur heen kijken naar voren en geniet van het moment. Alsof het er op dat moment ook is.

Op het moment dat je gaat visualiseren ga je het ervaren. Je gaat het voelen. En juist dan gaat je energie naar het niveau waarin hetgeen dat je visualiseert zich bevind. Je brengt je “zijn” naar de juiste vibratie, waardoor hetgeen jij wilt manifesteren zich laat zien.

Vertrouwen

Erg belangrijk in dit proces is het vertrouwen hebben. Misschien wel het belangrijkste van alles. Als je op voorhand al zegt dat het niet gaat gebeuren, dan trek je dat ook aan.. Met andere woorden, je hebt de negatieve uitkomst als gemanifesteerd. Draai dat eens om? Vertrouw in het proces, je hebt toch niets te verliezen, dus een beetje vertrouwen creĆ«ren is dan niet zo erg. Het kost je niets…

Als jij vertrouwt op jouw wens, ongeacht de manier hoe deze naar voren komt, vertrouw je op je eigen energie die alles in gang kan zetten.

Begin eens met iets kleins, en vertrouw op de juiste uitkomst. Wat ga jij manifesteren?