Have you ever had a dream, that you were so sure was real? What if you were unable to wake from that dream? How would you know the difference between the dream world and the real world?

Have you ever had a dream, that you were so sure was real? What if you were unable to wake from that dream? How would you know the difference between the dream world and the real world?

The Matrix. in 1999 kwam het eerste deel van deze trilogie uit en het zette de wereld letterlijk op zijn kop. Een enorme kaskraker waar iedereen over bleef praten. Een schijnwereld waarin de mens “bestaat” en een machine wereld waarin deze mensen worden gecultiveerd vanwege de energie.

En deze film is al 20 jaar oud, maar elke dag nog actueler dan de dag ervoor.

Ontwakening

De film vertelt het verhaal van “Neo”, een computer hacker die al zo lang naar antwoorden zoekt, maar ze niet krijgt. In zijn zoektocht vind hij personen die zo mytisch zijn dat hij enigzins twijfelt aan het bestaan hiervan.

Voor mij persoonlijk 1 van de mooiste films ooit gemaakt. Niet vanwege de actie, maar vanwege de achterliggende gedachte. De hele filosofie van deze films gaat namelijk over bewustwording. Over ontwaken! Nu heb ik deze films al tientallen keren bekeken, want er zat een antwoord voor mij.

Als je heel puur naar deze films kijkt zie je een enorme parallel met de huidige maatschappij en het ontwakingsproces van vele mensen. Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun levenspad te gaan bewandelen. En steeds meer mensen kiezen voor een hoger bewustzijn. Investeren in jezelf, in je eigen energie gaan staan en het hogere te omarmen.

Parallelle wereld

Net zoals in The Matrix leven wij in een parallelle wereld. De aardse wereld is ons allemaal bekend, waar we vaak ons leven inrichten op de massa. Dienstbaar zijn aan je werk, je overgeven aan verplichtingen die niet goed voelen om ’s avonds maar heerlijk op de bank te ploffen met de TV aan. Mooi leven is dat toch? Sarcasme mag hierin meegenomen worden. Want zo’n leven, persoonlijk, wat is daar mooi aan?

Steeds meer mensen leren het spirituele leven ontdekken. In je energie staan, accepteren wat er is in het hier en nu, en vooral weten dat je verbonden bent in energie. Voor mij hele grote en belangrijke zaken. Want dienstbaar zijn aan jezelf is het mooiste geschenk dat jij jezelf mag geven.

Als je steeds meer bewuster bent kom je er ook achter dat er een parallelle wereld bestaat. Soms aangeduid als 5D, soms als het hogere bewustzijn en soms in contact staan met de bron. Hoe je het ook wilt noemen, het gaat over een hogere verbintenis met het alles.

Intuïtief voelen

Wat ik sterk uit deze films heb kunnen halen is het zogenaamde intuïtief voelen. Leven uit je hart en keuzes maken over hoe iets voelt is helemaal niet zo moeilijk namelijk.

Keuzes maken

Stel je voor dat je met iets zit, je moet een keuze maken. Bijvoorbeeld in contacten met mensen. Hierin krijg je altijd 2 sterke mogelijkheden naar voren. Enerzijds kan je bijvoorbeeld door je omgeving beïnvloed worden, misschien hoor je wel dat die persoon niet bij je past, of hoor je allerlei verhalen. Dit sla je op in je hoofd en neemt het mee in je keuze. Aan de andere kant heb je ook je gevoel. Wat zegt je gevoel over deze persoon? Krijg je een sterk gevoel dat het wel klopt dan kan je al snel een tegenstelling in gevoel krijgen.

Een mooie truc hierin om voor jezelf achter te komen welke keuze jij mag maken is het ontrafelen van wat je denkt. Stel jezelf een waarom vraag. “Waarom zou het niet kunnen?” Misschien krijg je een antwoord als “omdat andere dat zeggen”. De 2e vraag die je dan mag stellen kan in de trant zijn van “wat vind ik er zelf nu echt van?”. En let op wat er gebeurt. Je komt al snel in gesprek met jezelf waarin je vaak een “Ja, maar” tegen jezelf zegt.

Intuïtief voel je iets, je hoofd blijft je tegenhouden. Vaak zeggen mensen dat ze er even over moeten nadenken. Maar eigenlijk ben je niets meer aan het doen dan luisteren naar je gevoel. Met een “Ja, maar” blokkeer je enigszins het gevoel.

Terug gaan naar jezelf

Persoonlijk kies ik er altijd voor om in zo’n situatie diep naar mezelf terug te gaan. Dat kan natuurlijk op allerlei manieren. Een lange boswandeling waar je heel bewust de natuur tot je neemt. En telkens als je weer in je gedachten glijd mag je tegen jezelf zeggen dat je weer terug naar het hier en nu gaat. Dat is in het begin lastig, maar na een tijdje word dit steeds makkelijker! Een andere mogelijkheid is meditatie. Hierin word je helemaal naar jezelf gebracht, waar je niet meer in je hoofd zit, maar in je eigen ik gevoel. Je staat dan heel snel in contact met jezelf.

Het hier en nu

Als je de The Matrix hebt gezien, zie je dat er continue heen en weer gereisd word vanuit the matrix naar de echte wereld. Het hier en nu vervaagd hierdoor, maar als je het zo ziet dat de echte wereld (waarin een beperkt aantal mensen leven) het hier en nu is, dan blijven de personen die heen en weer reizen altijd zich daarvan bewust.

Hoe bewuster je dus voor jezelf bent, hoe meer in contact je mag gaan staan met je eigen ik. Je gaat dan steeds meer en dieper intuïtief voelen, waardoor elke keuze die je mag maken makkelijker word!