Je hoort het steeds vaker. Steeds meer mensen hebben het over soulmates, tweelingzielen, soul families en ga zo maar door. En ook steeds vaker horen we van iemand dat hij of zij een soulmate heeft ontmoet. En ook steeds meer en vaker horen we iets over tweelingzielen. Maar wat is dit nu allemaal?

Wat is een ziel?

Om een beetje duidelijkheid te geven over zielsverbindingen is het handig om te weten wat een ziel is. Hier bestaan de meest uiteenlopende theorieën over, maar wat wel een zekerheid hierin is, is dat het een energetisch iets is. Een energie die ontstaan is vanuit een zielenpoel ergens in een deel van het universum. Een ziel kan hierdoor heel jong of oud zijn en zal in principe meerdere aardse levens kennen. Het hele principe van carnatie, zowel incarnatie als re-incarnatie is hier direct aan gekoppeld.

Een energie bestaat ook nog eens uit twee delen, de yin energie en de yang energie. Deze worden ook wel de feminine energie en masculaire energie genoemd. Vergis je niet in de naamgeving, want elk mens heeft beide energiesoorten altijd in zich. De een heeft meer yin energie, de ander weer meer yang energie. Omdat een ziel uit twee delen bestaat, bestaat er ook altijd een andere ziel die precies het omgekeerde heeft.

Elke ziel kiest voordat deze naar het aardse komt samen met andere zielen een opdracht voor dit leven. Dat noemen we een levenspad. Een soort van zielencontract.

Soulmates

Eén van de bekendste zielsconnecties is toch wel de soulmate. Een zielenmaatje. Je soulmate herken je meteen en een leuke tijd staat in het verschiet. Je klikt meteen met elkaar en hoeft elkaar maar weinig uit te leggen. Alles is direct koek en ei. Alsof jullie al veel levens met elkaar hebben gedeeld. En blijf je je hele leven samen? Dat kan natuurlijk heel goed, echte ruzie hoeft niet snel te ontstaan, maar dat is natuurlijk wel een utopie.

Gezien je meerdere levens elkaar al ontmoet hebt is het natuurlijk ook goed te begrijpen dat je meerdere soulmates kan hebben. In meerdere levens verschillende relaties hebben gehad, dan kan je in dit leven deze ook weer tegenkomen. Zoeken naar een soulmate hoef je overigens nooit te doen, deze komen en gaan automatisch. Op zielen niveau heb je dit namelijk al besloten, want voordat je je familie in het aardse leven hebt gekozen is het al bepaald. Dat heb jij zelf bepaald, want jij bent een ziel met een lichaam. Of nog iets dieper? Een eeuwige energie in een tijdelijk lichaam.

Soulfamily

Net als bij een soulmate heb je meerdere soul family leden. De zielen poel waaruit jij bent ontstaan creëert meerdere zielen. Een soul family is daarom ook een oudere verbinding en de op één na diepste verbinding.

Herkenning is er direct, maar meestal vanuit een broer/zus, broer/broer, zus/zus relatie. In eerste instantie zou je zelfs een romantische verbinding aan kunnen gaan, deze houd echter niet vaak stand. Je komt er snel achter dat de herkenning, onvoorwaardelijk maar gelijkmatig is. Zoals bij een broer/zus relatie.

Hoe vaak kom je wel mensen tegen die een vriend of vriendin (niet relationeel) hebben die elkaar broer of zus noemen zonder een aardse familie verbinding. Heel vaak zijn dit zielen uit een zelfde zielen poel, vanuit dezelfde soul family. En zoals alle families uniek zijn, zo ook deze. Jouw soul family kan heel klein of groot zijn. Evenwichtig of onstabiel. En ook met hen sluit je voor een carnatie een contract.

Tweelingzielen

Ja. Een hot topic op dit moment, dat mag ik wel toegeven. En helaas is over tweelingzielen zoveel informatie te vinden dat elkaar tegenspreekt, een aantal feiten zijn er wel zeker!

Zoals hierboven beschreven staat, bestaat een ziel uit twee energieën. De yin en yang energie. Als jij 60% yin energie hebt dan heeft jouw tweelingziel 40%. En datzelfde geldt dan ook voor de yang energie. Je bent dus elkaars spiegel.

Veel mensen denken tegenwoordig dat ze hun tweelingziel zijn tegengekomen. Ze hebben zich nog nooit zo thuis gevoeld bij die persoon en alles is zo verschrikkelijk mooi. Alles klopt en niets kan die romantische verbinding nog in de weg staan. Er is geen ruzie en er zijn geen moeilijkheden.

Als jij je hierin herkent? Gefeliciteerd met je soulmate, want een tweelingziel verbinding is alles behalve dit.

Tuurlijk het romantische idee van samenzijn met je echte andere helft is een aards streven, vele tweelingzielen die elkaar ontmoeten komen uiteindelijk ook wel daar als de omstandigheden dit toelaten, maar de weg daarnaartoe is loodzwaar!

Een tweelingziel komt elkaar tegen om naar het ultieme zielendoel te komen, de ascensie. Bij veel tweelingziel verbindingen hoor je ook vaak verhalen over karmisch opruimen. Om echt samen te zijn moet je al je karmische zaken netjes hebben opgeruimd. Zowel karmisch in dit leven als in al jullie vorige levens.

Vaak lees je verhalen over vorige levens en het enorm uit elkaar getrokken zijn. Er was een verbinding maar op één of andere manier mocht het niet zo zijn. Op allerlei zware manieren werd je uit elkaar getrokken. Een blijvend intens verdriet dat je in dit leven hebt meegenomen en wat je mag gaan verwerken.

Om deze karmische pijn te verwerken kiest elke ziel weer zijn of haar pad. Iedere ziel heeft zijn eigen vrije wil, maar ontsnappen aan een verbinding als deze is bijna onmogelijk. Als je elkaar ontmoet hebt dan kan je het tegen veel mensen vertellen, geloof me, 90% verklaard je voor gek!

De ontmoeting is, zoals bij alle zielsverbindingen een direct moment van herkenning. Je kijkt elkaar aan, je hoort zijn/haar stem, meteen een diep bekend gevoel. Bij tweelingzielen is er nog 1 extra element in het spel, de onvoorwaardelijkheid.

Al snel erna, de snelheid kiezen jullie zelf begint het hele mooie grote proces. Tijd om orde op zaken te stellen, succes, want dat is een van de zwaarste processen die je kan doormaken. Dit wens je iedereen uit liefde toe, maar vanuit het rationele empathische vermogen van de mens wil je iedereen ervoor behoeden.

  • Alles wat “gevestigd” was en dat niet klopt bij jullie connectie zal automatisch verdwijnen.
  • Een niet juiste relatie zal verbroken worden en nieuwe relaties zullen nooit voelen zoals je voor je tweelingziel voelt; onvoorwaardelijke liefde
  • verandering van woonomgeving of baan. Woon je niet op de juiste (positieve) plaats dan zal je de drang krijgen (en invulling ervaren) dat je ergens komt te wonen wat exact resoneert met je gevoel. Qua baan? Ineens kies je er voor om je echte passie te volgen. Een carriereswitch is niet abnormaal in dit process. Meestal komt je nieuwe carrière te liggen in iets waarin jij jouw levenspad volledig kan doorlopen
  • Je kan geen negatieve mensen meer in je omgeving hebben. Giftige relaties lossen op en vrienden vallen weg. Enkel het positieve waarin jij jezelf kan vinden kan blijven
  • je voeding word ineens helemaal anders. Hoeveel verhalen van tweelingzielen lees je wel niet over enorme gewicht afnames. Alles om zo puur mogelijk in je tempel te leven
  • diepere kennisbronnen komen automatisch naar je toe. Het “weten” hoe zaken zitten en wat jij mag doen om de wereld te verbeteren is een kennis die je steeds makkelijker tot je noemt, als een download uit het universum. Voor de goede orde, elke ontwaakte tweelingziel is een lichtwerker, maar niet elke lichtwerker is een tweelingziel
  • Je ervaart emoties die niet van jezelf zijn. Als jouw tweelingziel een heftige emotie ervaart voel jij dit automatisch ook. Hoe meer je hier voor open staat hoe vaker je dit opmerkt. Uiteindelijk zal dit zelfs op een telepathisch niveau komen. Na verloop van tijd ga je zelfs ervaren en voelen als je tweelingziel aan je denkt, of met je bezig is.
  • Heldere vermogens/talenten worden versterkt. Helderweten, helderzien, helderhoren, telepathische elementen komen steeds vaker, waar je niet direct snapt wat er gebeurt. Je 3e oog opent zich (net als je andere chakras, want je bent met een opschoning bezig).

En dat zijn maar een paar kenmerken. De diepere gedachtegang hierin is, is dat alles wat de ascensie tegenstaat verwijdert moet worden. Alleen dan kan je samenzijn en dit leven verlaten in het pure één zijn.

Dit hele proces kan kort of lang duren. Ik ken verhalen van 40 jaar. Van de ontmoeting tot het uiteindelijk echt samenzijn. Dit is wel extreem, de meeste verhalen hoor je toch tussen 2 en 5 jaar. Maar tijd is niet relevant, relevant is is dat jij accepteert dat je nog dingen te verwerken hebt. Jij alleen. En hoe meer je daarvoor kiest, hoe beter voor jou en voor je tweelingziel.

Veel misconceptie dus over de verschillende verbindingen. Zolang je kiest voor je eigen gevoel, je pure intuïtie en luistert naar je hart, dan komt het allemaal altijd goed! Dan neem je automatisch de juiste keuzes.